När Ni köper valp av oss

in english
   

Valparna är uppfödda inne hos oss i huset. Där får de leva med sin mamma i lugn och ro tills de är så stora så att de kan leka med de andra hundarna. När de börjar vara 5 veckor så brukar de få vara tillsammans med de stora hundarna, på det viset får de lära sig de viktiga signaler som hundar ger varandra. Det brukar vara fascinerande att studera valparna i samspel med övriga i flocken. När valparna är vakna och ska äta och busa brukar de vara med oss alla i köket och rummet innanför. Om vädret och årstiden tillåter så får valparna vara ute under de vakna tiderna på dagen. Sedan när det är dags att sova så får de gå tillbaka till valphagen. Vi lägger ner mycket tid på att socialisera dem, både med människor och flockens övriga hundar.

Vid leverans är valparna:

  • registrerade i SKK. Det innebär att de har en stamtavla
  • dolda fel försäkrade i 3 år hos IF
  • vaccinerade
  • avmaskade
  • id-märkta
  • veterinärbesiktade. Intyget får inte vara äldre än 7 dagar
  • present till valpen

Ni kommer att få med er ett häfte med goda råd och matsedel. Men vi står alltid till förfogande gällande frågor och funderingar.

 

De krav jag ställer på dig som valpköpare

När jag säljer en valp så har jag krav på dig som valpköpare, lika väl som du har på mig som uppfödare. Jag vill att du tänkt dig för innan du skaffar hund, så att det inte är ett infall i stunden. Detta är en kompis som du förhoppningvis har i många år framåt. Hundar ifrån mig SKA leva tillsammans med familjen, det är inga hundar som ska sitta i en hundgård hela dagarna.

Labradoren är en mycket sällskaplig ras och vill vara tillsammans med sin flock. Du ska vara medveten om att det är en stor hund som kräver daglig motion och aktivitet. Med andra ord, så räcker det inte med långpromenader bara på helgerna. Med aktivitet kräver jag inte att ni ska starta och vara med på prov m.m. utan att hunden får aktivera sin hjärna i olika övningar som ni hittar på. Med motion och aktivitet så får ni en harmonisk hund, som inte bygger på sig en massa frustration, som ger sig i uttryck på en massa olyckliga sätt.

Jag vill/kräver att du har din hund liv och veterinär försäkrad under minst 3 år (de år doldafel gäller).

Jag vill även att du röntgar höfter och armbågar på din hund efter ett år ålder. Detta för både din och min skull. Du vet hur statusen är på din hund, jag får en utvärdering på min avel.

Så att jag kan fatta rätt beslut i framtiden. För precis som du vill ha en frisk hund, vill mina framtida valpköpare ha en frisk hund. Då behöver jag kvitto på vad jag gör.